corona

Welke symptomen passen bij Covid-19?

Een ding is zeker: het jaar 2020 gaat de geschiedenisboeken in als het jaar, waarin de wereld werd geteisterd door een pandemie. Ook wel: het Coronavirus. Ontstaan in China was het opeens overal te vinden. Ziekenhuizen lagen vol en vele patiënten stierven. Nog meer mensen hebben Covid-19 gehad. Met of zonder duidelijke symptomen, want het ziektebeeld is voor iedereen anders. Vermoed je – met de gegevens uit de onderstaande lijst – ooit met het virus te zijn besmet? Neem dan een Coronatest af.

Symptoom 1: Koorts

Koorts is altijd een duidelijk signaal dat er iets mis is. Het lichaam doet namelijk zijn uiterste best om een infectie als het ware uit het lichaam te koken. Hiermee kan dit symptoom wijzen op een besmetting met het Coronavirus. Helaas komt koorts ontzettend vaak voor. Er kan namelijk ook sprake zijn van influenza of een ander “onschuldig” griepvirus. Het is ook mogelijk dat je een andere, ernstige ziekte onder de leden hebt. In tijden van Corona is het sowieso verstandig om je direct te laten testen.

Symptoom 2: Droge hoest

In tijden van winter of overmatige air conditionering is het hebben van een droge hoest geen vreemd gegeven. Door de grote temperatuurverschillen ben je namelijk vatbaarder voor een keelverkoudheid. Toch is deze onschuldig lijkende klacht een belangrijk symptoom van een besmetting met het Coronavirus. Wanneer het inderdaad om een besmetting gaat, kan het virus ontzettend makkelijk overspringen. Namelijk: via de vele, kleine waterdruppels die er bij het hoesten vrijkomen. Om dit te voorkomen is het ondergaan van een test en het houden van een zelfquarantaine aan te raden.

Symptoom 3: Vermoeidheid

Iedereen is wel eens moe. Zeker wanneer je hard gesport hebt of er een drukke werkdag op hebt zitten. Wanneer deze vermoeidheid echter ernstige vormen aan gaat nemen, is er een reden om je zorgen te gaan maken. Dit kan namelijk duiden op de aanwezigheid van het Coronavirus in jouw lichaam. Het kan ook een symptoom zijn van een andere ziekte, zoals: Pfeifer of Diabetes. Zolang de pandemie nog in ons land woekert, is het verstandig om je eerst te laten testen op het virus.