Hoortest

Een gehoortoestel aanschaffen

Soms werkt je gehoor niet meer zoals het zou moeten werken. Om te kijken of je bepaalde tonen nog goed kunt horen is het aan te raden een gehoortest te doen. Gehoorbeschadiging kan namelijk zeer geleidelijk verlopen zonder dat je het door hebt. Vaak hoor je in het begin niet goed meer als er veel omgevingsruis is. Een gehoortest kan exact opsporen welke tonen niet goed meer gehoord kunnen worden. Indien blijkt dat je een gehoorbeschadiging hebt opgelopen is een gehoorapparaat de oplossing om weer beter te gaan horen. Er zijn veel verschillende soorten gehoorapparaten. Met deze tips kun je kijken wat het beste gehoorapparaat is die bij jou past. Natuurlijk moet een gehoorapparaat zijn voorzien van comfort en draaggemak en van een goede omzetting van tonen.

gehoortoestel aanschaffenGehoortoestel dat hoge tonen en vervelende geluiden filtert

Indien je over een gehoorapparaat beschikt kun je ineens weer scherpe en hoge tonen horen. Ondanks dat het fijn kan zijn kan het ook gaan irriteren. Geluiden komen vaak extra hard binnen. Indien het gehoortoestel van een antifluitsysteem is voorzien worden harde irritante geluiden gefilterd. Ook de optie van het onderdrukken van windruis is handig. Vooral als je veel op de fiets zit of op een brommer bijvoorbeeld.

woman wearing red and purple floral top


Kies voor een hoortoestel dat past bij gewenste geluiden

Een hoortoestel moet de juiste geluiden goed laten doorkomen. Elk hoortoestel is daarom persoonlijk. Met de audicien kun je overleggen waar je graag naar luistert. Dit kan muziek zijn, televisie, radio of juist stemmen waardoor de communicatie met anderen makkelijk verloopt waardoor je weer goed kunt horen wat de ander zegt. Maar ook of je vaak buiten bent of op de fiets. Je wilt misschien een motor of auto goed kunnen horen zodat je veilig de weg over kunt steken. Er zijn ook gehoorapparaten die goed werken in het theater of de bioscoop. Elke ruimte heeft namelijk weer ander geluidsomstandigheden. En het is belangrijk een nieuw gehoor apparaat daarop af te stemmen. Vaak is het belangrijk dat achtergrond geluiden op de achtergrond blijven en stemmen op de voorgrond komen.


Comfortabele zitting in het oor

Een gehoorapparaat moet niet te groot zijn en niet te klein. Daarom is het handig deze door de audicien op maat te laten maken zodat deze precies in het oor past. Het is niet handig als het gehoortoestel er steeds uitvalt of een pijnlijk en drukkend gevoel geeft. Als je voor een goede audicien kiest krijg je de mogelijkheid het toestel 8 weken uit te proberen. Als het niet bevalt kun je het hoortoestel weer terugbrengen en een ander passend hoortoestel kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *