Dikke voeten? Dit kun je ertegen doen

Heb je last van dikke voeten? Dat kan gebeuren. Het is echter erg vervelend als je hier op regelmatige basis last van hebt. Valt er iets tegen te doen? Jazeker. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je van deze klachten af kunt komen. Lees maar snel verder.

Blijf bewegen

Je kunt de neiging hebben om je voeten zoveel mogelijk rust te gunnen, door weinig te bewegen. Toch is lichaamsbeweging erg belangrijk; het is zelfs de meest effectieve manier om van dikke voeten af te komen. Je hoeft heus geen halve marathon te lopen, maar door bijvoorbeeld lekker te gaan wandelen zorg je ervoor dat je voeten minder opgezwollen raken. Buiten dat is het natuurlijk ook voor de rest van je lichaam (en je mentale gezondheid) goed om te gaan wandelen.

Drink genoeg water

Water drinken is natuurlijk sowieso al goed, maar al helemaal als je last hebt van gezwollen voeten. Je houdt namelijk te veel vocht vast wanneer je voeten dik zijn. Om je klachten te verminderen kun je het beste voor water of groene thee gaan. Je raakt hierdoor sneller afvalstoffen kwijt.

Zorg voor een betere bloedcirculatie

Door de doorbloeding te bevorderen, zorg je ervoor dat je minder snel last krijgt van gezwollen voeten. Dit kun je doen door steunkousen (bijvoorbeel van Stox) te dragen tijdens het sporten, maar ook door bijvoorbeeld een wisseldouche te nemen. Je wisselt dan een douche van warm water af met een koude douche. Even wennen in het begin, maar ontzettend gezond! 

Opgezette voeten genezen

Om opgezette voeten tegen te gaan kun je het beste voor een combinatie van bovenstaande tips gaan. Beweeg regelmatig, zorg ervoor dat je genoeg vocht binnenkrijgt en eet daarnaast vochtafdrijvende voedingsmiddelen. Ook is het van belang dat je ervoor zorgt dat je bloedcirculatie verbeterd. Pas deze tips toe en je zult zien dat je binnen een mum van tijd af bent van opgezwollen voeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *