Afvallen met hypnose doe je bij Hypnose Praktijk

Als het afvallen je zwaar valt en je na ieder dieet altijd weer aankomt, dan is het misschien een idee om het eens over een hele andere boeg te gooien. Zo kun je via hypnose ook afvallen. Bij Hypnose Praktijk kunnen ze je alles vertellen over afvallen met hypnose en hoe dat in zijn werk kan gaan. Er zijn verschillende manieren passende bij verschillende soorten overgewicht. Als je net een paar kilo’s over je streefgewicht heen zit en bijvoorbeeld steeds maar weer in de verleiding komt om te snacken, dan kun je daar via hypnose iets aan doen. De hypnotiseur kan samen met jou de geest verkennen en bijvoorbeeld die eeuwige drang naar snacks en zoetigheid wegnemen. Op deze manier kun je dus afvallen met hypnose. Zoals je meteen ook kunt lezen, zal er altijd ook gekeken worden naar de oorzaak van de problematiek. Er wordt dus niet zomaar een methode toegepast, want elke situatie is immers anders. Als je te kampen hebt met obesitas en je dus echt veel te zwaar bent, dan is het wegnemen van een verlangen naar snacks waarschijnlijk niet toereikend. In dat geval is afvallen met hypnose mogelijk via een virtuele maagband. Deze virtuele maagband wordt via hypnose in je geest geplant. Dat betekent dat je hersenen het signaal doorkrijgen dankzij de hypnose, dat de maag een stuk kleiner is. Voor zover de hersenen weten zit er daadwerkelijk een maagband om de maag die ervoor zorgt dat de maag kleiner is. Het feit dat er dus helemaal geen maagband aanwezig is, maakt dan ook geen verschil. Doordat de maag op virtuele wijze kleiner is gemaakt, kun je minder eten. Afvallen met hypnose is vervolgens mogelijk, want je zit sneller vol, kan daardoor minder eten en krijgt daardoor minder calorieën binnen. Het verlies van overtollige kilo’s is dan het gevolg. Vervolgens kun je ook proberen om te gaan sporten. Je hoeft niet meteen fanatiek in de gewichten te gaan hangen, maar voldoende beweging is uiteraard goed om het lichaam ook sterk te houden. De combinatie van afvallen met hypnose, gezonde voeding en sport, zorgt ervoor dat je op gezonde wijze gewicht verliest. Daardoor heb je na de afvalperiode ook geen grote kans om de kilo’s weer terug te krijgen. Helemaal als je dat gezonde sport- en eetritme vol blijft houden. Mocht je graag meer willen weten over afvallen met hypnose, dan kun je alvast even een kijkje nemen op de website van hypnose-praktijk.nl

Meld je aan voor een eerste sessie voor afvallen met hypnose

Als je wilt afvallen met hypnose, dan is het goed om eerst in kaart te brengen wat het probleem is en wat je doelen zijn. Vervolgens kan de hypnotherapeut een behandelplan met jou opstellen. Daarna wordt je natuurlijk ook daadwerkelijk onder hypnose gebracht. Voor het aanbrengen van een virtuele maagband heb je ongeveer 3 sessies nodig. Daarna kun je dus afvallen met hypnose. 

Kijk voor meer informatie op de site

Als je meer wilt weten, dan kun je terecht op de site of gewoon even contact opnemen. Naast afvallen, kun je ook andere klachten of problemen aanpakken met hypnose. Denk bijvoorbeeld aan: 

  • Depressie
  • Slapeloosheid
  • Impotentie
  • Verslaving

Scootmobiel of elektrische rolstoel?

Slecht ter been zijn, door wat voor oorzaak dan ook, kan u behoorlijk beperken in uw bewegingsvrijheid. Gelukkig zijn er steeds betere hulp- en vervoersmiddelen verkrijgbaar. Met een elektrische rolstoel of scootmobiel kunt u zich zelfstandig van A naar B verplaatsen. Zelfs wanneer u uw handen niet kunt gebruiken, zijn er aanpassingen mogelijk waardoor u het vervoermiddel toch kunt bedienen. De vraag die we met dit artikel proberen te beantwoorden is, of u beter kiest voor een elektrische rolstoel of een scootmobiel.

De verschillen

Wij kunnen natuurlijk niet voor u beslissen wat u belangrijk vindt. Daarom geven we een aantal verschillen aan tussen de elektrische rolstoel en de scootmobiel, waarop u uw keuze zou kunnen baseren.

  • Een elektrische rolstoel is wat compacter en wendbaarder dan een scootmobiel. Dat maakt de eerste wat meer geschikt voor binnengebruik. Overigens mag u met beide hulp-/vervoersmiddelen naar binnen bij winkels en openbare gebouwen.
  • Formeel gezien is een scootmobiel een vervoermiddel (zoals een fiets of brommer). Een elektrische rolstoel wordt gezien als een hulpmiddel (zoals een rollator, krukken of hoog-laag-bed). Volgens de brandweer is een scootmobiel daardoor niet geschikt voor stalling binnenshuis. Dat heeft vooral te maken met de omvang en eventueel brandgevaar.
  • Waar elektrische rolstoelen een topsnelheid hebben van zo’n 6 km/u, gaan scootmobiels soms tot wel 19 km/u.
  • De scootmobiel is wat meer geschikt voor lange afstanden. Dit heeft te maken met de actieradius en wat hogere snelheid, maar ook met het ontwerp en de constructie.

Meer weten?

Wilt u meer weten over elektrische rolstoelen en andere zorg-hulpmiddelen, neem dan gerust contact op met De Zorgoutlet via 036 525 87 41.

Een wond sneller laten genezen: dat doe je zo

Wondjes zijn nooit fijn. Sommige wondjes genezen snel, terwijl andere (vaak grotere) wonden er veel langer over doen om mooi te herstellen. Het liefst hebben we natuurlijk dat wondgenezing zo snel mogelijk plaatsvindt, maar helaas gaat het hier om een complex proces waarbij veel verschillende factoren komen kijken. Het is gelukkig wel zo dat je een wond sneller kunt laten genezen. Lees maar snel verder.

Reinig de wond

Voor de genezing van een wond is het van belang dat de wond goed schoon gehouden wordt. Gebruik een speciale wondspray om vuiltjes en bacteriën bij de wond weg te houden. Zo voorkom je dat de wond infecteert, waardoor je uiteindelijk nog verder van huis bent.

Bescherm de wond

Om ervoor te zorgen dat de wond optimaal kan herstellen is het belangrijk dat je deze zo goed mogelijk beschermt. Pleisters kopen kan dan ook een goede optie zijn. Je vindt hier meer informatie daarover. Je kunt ook voor een steriel wondverband of een kompres gaan. 

Maak gebruik van zalf

Wist je dat er speciale zalf bestaat waarmee je de wondgenezing kunt versnellen? Deze zalf breng je aan op de wond, meestal dagelijks. Plaats vervolgens ook een pleister op de wond, zodat deze optimaal beschermd is. De zalf zorgt ervoor dat er een beschermend laagje op de wond wordt aangebracht, zodat deze sneller kan genezen. Er ontstaat een vochtige, helende omgeving en dat kan de wond goed gebruiken. In deze omstandigheden geneest de wond namelijk het snelst. 

Let op: wanneer er sprake is van een grote, diepe wond die wellicht hevig bloedt of al geïnfecteerd is, is het noodzakelijk om een arts te raadplegen. Het is in dat geval niet verstandig om zelf met zalfjes en andere middelen in de weer te gaan. Lees bovendien de bijsluiter van de betreffende zalf goed door voor gebruik.

Dikke voeten? Dit kun je ertegen doen

Heb je last van dikke voeten? Dat kan gebeuren. Het is echter erg vervelend als je hier op regelmatige basis last van hebt. Valt er iets tegen te doen? Jazeker. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je van deze klachten af kunt komen. Lees maar snel verder.

Blijf bewegen

Je kunt de neiging hebben om je voeten zoveel mogelijk rust te gunnen, door weinig te bewegen. Toch is lichaamsbeweging erg belangrijk; het is zelfs de meest effectieve manier om van dikke voeten af te komen. Je hoeft heus geen halve marathon te lopen, maar door bijvoorbeeld lekker te gaan wandelen zorg je ervoor dat je voeten minder opgezwollen raken. Buiten dat is het natuurlijk ook voor de rest van je lichaam (en je mentale gezondheid) goed om te gaan wandelen.

Drink genoeg water

Water drinken is natuurlijk sowieso al goed, maar al helemaal als je last hebt van gezwollen voeten. Je houdt namelijk te veel vocht vast wanneer je voeten dik zijn. Om je klachten te verminderen kun je het beste voor water of groene thee gaan. Je raakt hierdoor sneller afvalstoffen kwijt.

Zorg voor een betere bloedcirculatie

Door de doorbloeding te bevorderen, zorg je ervoor dat je minder snel last krijgt van gezwollen voeten. Dit kun je doen door steunkousen (bijvoorbeel van Stox) te dragen tijdens het sporten, maar ook door bijvoorbeeld een wisseldouche te nemen. Je wisselt dan een douche van warm water af met een koude douche. Even wennen in het begin, maar ontzettend gezond! 

Opgezette voeten genezen

Om opgezette voeten tegen te gaan kun je het beste voor een combinatie van bovenstaande tips gaan. Beweeg regelmatig, zorg ervoor dat je genoeg vocht binnenkrijgt en eet daarnaast vochtafdrijvende voedingsmiddelen. Ook is het van belang dat je ervoor zorgt dat je bloedcirculatie verbeterd. Pas deze tips toe en je zult zien dat je binnen een mum van tijd af bent van opgezwollen voeten.

HSP: Vraag & Antwoord

HSP, oftewel hoog sensitief persoon, en autisme worden vaak in één adem genoemd. Niet helemaal ten onrechte, maar er zit wel degelijk wezenlijk verschil tussen. Want hoewel elk autistisch persoon hoog sensitief is, is niet elk hoog sensitief persoon autistisch. Volg je hem nog? Autisme is een ontwikkelingsstoornis, waarvoor je alleen een diagnose kan krijgen als je onderzocht ben door een GZ-psycholoog. Hoogsensitiviteit wordt gezien als onderdeel van iemands persoonlijkheid. Net als dat iemands creativiteit, een eigenschap, onderdeel is van hun persoonlijkheid, kan hoogsensitiviteit dat ook zijn. In deze blog geven we antwoord op de meest gestelde vragen rondom HSP.

Word je al HSP geboren?

Ja. Een op de vijf mensen wordt als HSP geboren. Hoogsensitiviteit is onderdeel van jou als persoon. Je zal er dus ook niet overheen groeien; je blijft je hele leven HSP. Hoe de hoogsensitiviteit zich uit, verschilt per persoon. Niet alleen de persoon zelf, maar ook de omgeving is van invloed op hoe een HSP zich voelt en functioneert in het dagelijks leven.

Is hoogsensitiviteit een stoornis?

Nee. Hoogsensitiviteit is onderdeel van jouw persoonlijkheid. Het is dus iets dat je bént. Niet iets dat je hebt. Net als elke andere eigenschap die jij bezit als persoon, kan het eventueel voor problemen zorgen, afhankelijk van hoe goed je er mee om kan gaan. Veel HSP’ers ervaren toch wel degelijk klachten. De gevoeligheid voor externe prikkels in combinatie met de veeleisende maatschappij waarin we vandaag de dag leven, kunnen voor zowel lichamelijke als mentale klachten zorgen. Belangrijk is daarom dat je als HSP goed in de gaten houdt dat je voor jezelf voldoende hersteltijd incalculeert wanneer je aan (te) veel prikkels bent blootgesteld.

Zitten er voordelen aan HSP zijn?

Net als met elke eigenschap (of vaardigheid) zitten er overal voor- en nadelen aan. Zo ook bij HSP zijn. Voordeel is dat je door je gevoeligheid extra kan genieten van, bijvoorbeeld, muziek, geuren of een aanraking. Je merkt dingen sneller op dan anderen en hebt, bijvoorbeeld, sociale situaties sneller door. Al deze voordelen kunnen goed van pas komen in het dagelijks leven of op de werkvloer. Nadeel van hoogsensitiviteit is dat je gevoeliger kunt zijn voor stress, waardoor de kans op een burn-out groter is. Ook kun je gevoeliger zijn voor de emoties van anderen, die uitputtend kunnen zijn waardoor je sneller overprikkeld raakt. Wanneer je geleerd hebt om goed om te kunnen gaan met jouw hoogsensitiviteit, zal je ervaren dat het meer kracht is dan een last.

Denk je dat je HSP bent, en zou je hier graag meer informatie over willen hebben, of wil je leren hoe je beter met je eigen emoties en die van anderen kan omgaan, om zo overprikkeling tegen te gaan, kijk dan eens op www.emotieexpertisecentrum.nl voor meer informatie.

schaamlipcorrectie

Ongemakken bij een vrouw

Wanneer je als vrouw te grote schaamlippen hebt kan dit veel ongemak of pijn veroorzaken, in heel veel gevallen ben je ook beperkt bij het vrijen of bijvoorbeeld fietsen. Het dragen van strakke kleding is dan ook geen pretje, en kun je last ervaren bij het dragen van bepaalde stoffen. Door het uitvoeren van een schaamlipcorrectie, ben je van de problemen af en kun je alles weer pijnloos en met groot gemak doen. De ingreep is niet heel ingewikkeld en wordt uitgevoerd door een vrouwelijk medisch team bij kliniekveldhoven.nl. 

Binnenste schaamlippen corrigeren

Wanneer de binnenste schaamlippen extreem ver uitsteken kan dit voor problemen zorgen, dit kan in de puberteit zich zo ontwikkeld hebben of door een bevalling zijn gebeurd. De lange schaamlippen liggen normaal gesproken beschermd tussen de buitenste schaamlippen, in dit geval is dat dus niet zo wat ongemakken veroorzaakt. Met een schaamlipcorrectie wordt dit opgelost, geen pijn en ongemakken meer na de behandeling. De behandeling is over het algemeen binnen een uur uitgevoerd. 

schaamlipcorrectie

Buitenste schaamlippen

Bij een schaamlipcorrectie worden bij de buitenste schaamlippen het overtollig huid en vetweefsel verwijderd, natuurlijk wordt er wel vooraf overlegd hoeveel huid er weggehaald dient te worden. Nadat de huid is verwijderd worden de bloedvaatjes dichtgebrand de cosmetisch gynaecoloog zal met oplosbare hechtingen alles netjes aan elkaar hechten. De eerste tijd na de operatie voelen de schaamlippen pijnlijk aan, en zijn gezwollen. Na een dag nemen de bloeduitstortingen en de zwellingen toe, over het algemeen zijn na een twee weken de meeste klachten afgenomen.

Uw bescherming tegen het virus

Vanuit de overheid worden er verschillende maatregelen ingevoerd om het land te beschermen tegen het corona-virus. Naast de maatregelen die zijn ingevoerd vanuit de overheid, is het belangrijk om zelf goed op de veiligheid te letten. De maatregelen die zijn ingevoerd vanuit de overheid, werken alleen als u deze zelf naleeft. Dit doet u niet alleen voor uzelf, maar ook voor de mensen in uw omgeving. 

De juiste bescherming 

Er zijn een aantal maatregelen ingevoerd vanuit de overheid ter bescherming van het volk. Een van deze maatregelen is het wassen en desinfecteren van de handen. Er wordt aangeraden om dit meerdere keren per dag te doen, vooral wanneer u zich verplaatst van de ene naar de andere locatie. Daarnaast wordt het dragen van een mondkap binnen verplicht en het dragen van een mondkap buiten geadviseerd. U kunt kiezen voor herbruikbare mondkapjes of voor een mondkap die u na gebruik meteen weg kunt gooien. Tot slot is er de anderhalve meter afstand. U dient anderhalve meter afstand te houden van de mensen om u heen, zowel met als zonder mondkapje. 

Bij klachten direct testen

Wanneer u bovenstaande maatregelen naleeft, bent u goed beschermt tegen het oplopen van het corona-virus. Toch kan het zijn dat u alsnog besmet raakt met het virus. Als u last heeft van een verkoudheid, koorts of andere klachten wordt het dan ook aangeraden om u te laten testen. Dit kan kosteloos en vaak nog op dezelfde dag bij een van de testlocaties van de GGD. Daarnaast kunt u ook kiezen voor een betaalde sneltest. U kunt een coronatest afspraak maken voor een sneltest, waarna u binnen vijftien minuten de uitslag van uw test ontvangt. Ook de sneltesten worden afgenomen op verschillende locaties in het land. Beide testen zijn door de overheid goedgekeurd, dus welke test u kiest is geheel afhankelijk van uw voorkeuren.

corona laten testen

Nooit meer een tekort aan medische artikelen dankzij Nobraa

U kunt grote en kleine bestellingen van medische artikelen plaatsen via de site https://nobraa.com. Bestellingen kunnen worden geplaatst door ziekenhuizen, verpleeghuizen, bedrijven maar ook door dokterspraktijken en zelfs door particulieren. Het maakt niet uit hoe groot, of klein, de bestelling is, Nobraa zorgt ervoor dat elke bestelling wordt geleverd. Het medische assortiment bestaat onder andere uit;

·         Medische instrumenten: koortsthermometers, saturatiemeters, bloeddrukmeters

·         Beschermingsmiddelen: mondkapjes, face-shields, schorten, handschoenen

·         COVID-19 sneltesten

·         Schoonmaak- en desinfecterende middelen: alcohol, uv-licht reiniger met USB

Al deze artikelen worden geleverd uit de voorraad in Nederland of uit de voorraad van de Verenigde Staten. Heeft u een groot aantal mondkapjes, handschoenen of schorten nodig? Neem dan eens contact op Nobraa en ontdek zo welke mogelijkheden er zijn.

Bij Nobraa kunt u één of 10.000 medische artikelen online bestellen

Zoals eerder gezegd, kunt u bij Nobraa medische artikelen bestellen. Of die bestelling nu wordt geplaatst voor één artikel, voor 10.000 artikelen of voor nog meer. Nobraa zorgt ervoor. Wilt u bijvoorbeeld voor al uw personeel mondkapjes online bestellen dan is dat geen enkel probleem. Op de website geeft u het aantal aan dat u nodig heeft. Nobraa heeft alle artikelen op voorraad. Dat geldt ook voor alle soorten mondkapjes. Uw bestelling wordt binnen 2 dagen afgeleverd op het adres dat u heeft aangegeven.

Groot of klein aantal medische artikelen, iedereen betaald de laagste prijs bij Nobraa

Wij kunnen het niet vaak genoeg herhalen; het maakt niet uit of u 1 artikel wilt bestellen of voor bijvoorbeeld handschoenen of mondkapjes voor al uw personeel. Bij Nobraa betaalt u altijd de laagste prijs voor elk artikel dat u bestelt. Wanneer u echt grootverbruiker bent dan is het verstandig om vooraf eens contact op te nemen om te bekijken wat de mogelijkheden zijn. Particulieren kunnen ook gewoon bij Nobraa hun bestelling plaatsen en ontvangen hun bestelling ook binnen 2 dagen. Betaling is op meerdere manieren mogelijk; IDEAL; Credit Card; SEPA overboeking; bankoverschrijving of Klarna achteraf betalen.

medische hulpverlening evenementen

Wat te doen bij medische hulpverlening evenementen

Als jouw patiënt met een normale stem reageert, is de luchtweg open. Luchtwegobstructie kan gedeeltelijk of volledig zijn. Tekenen van een gedeeltelijk geblokkeerde luchtweg zijn onder meer een veranderde stem, luidruchtige ademhaling en een verhoogde ademhalingsinspanning. Met een volledig geblokkeerde luchtweg is er geen ademhaling ondanks grote inspanning. Een verminderd bewustzijn is een veelvoorkomende oorzaak van gedeeltelijke of volledige obstructie van de luchtwegen. Een veel voorkomend teken van gedeeltelijke obstructie van de luchtwegen in bewusteloze toestand is snurken. Onbehandelde obstructie van de luchtwegen kan snel leiden tot een hartstilstand zorg daarom voor medische hulpverlening evenementen. Alle zorgverleners, ongeacht de omgeving, kunnen de luchtweg beoordelen zoals beschreven en een hoofdkantel- en kinlift manoeuvre gebruiken om de luchtweg te openen. Met de juiste uitrusting wordt aanbevolen de luchtwegen af ​​te zuigen om obstructies, bijvoorbeeld bloed of braaksel, te verwijderen. Indien mogelijk moeten vreemde voorwerpen die luchtwegobstructie veroorzaken, worden verwijderd. 

medische hulpverlening evenementen

Bewusteloos

In het geval van een volledige obstructie van de luchtwegen, dient de behandeling te worden gegeven volgens de huidige richtlijnen. Kortom, patiënten die bij bewustzijn zijn, geven vijf rugslagen afgewisseld met vijf buikstoten totdat de obstructie is opgeheven. Als het slachtoffer bewusteloos raakt, roep dan hulp in en start cardiopulmonale reanimatie volgens de medische hulpverlening evenementen. Belangrijk is dat zuurstof met een hoog debiet zo snel mogelijk aan alle ernstig zieke personen moet worden verstrekt.

ogen

Alles wat je moet weten over wimperextensions

Veel vrouwen willen volle, gekrulde wimpers. Gelukkig kun je tegenwoordig deze wimpers creëren met wimperextensions. Er bestaan verschillende technieken voor het aanbrengen van wimperextensions. Ben jij nieuwsgierig of het iets voor jou is? Je kunt altijd een wimperstyliste benaderen voor advies.

Bekijk ook: 

Cursus wimperextensions
Wimperextensions Rotterdam
PMU opleiding

Werkwijze

De styliste maakt altijd samen met jou een keuze op het gebied van soort, krul en dikte. Vervolgens worden de wimperextensions geplaatst door de one-by-one techniek. Bij deze techniek worden de wimpers (zoals de naam al zegt) een voor een op jouw natuurlijke wimperharen geplaatst. Per oog heb je tussen de 75 en 120 wimpers. Maar wees gerust, er wordt niet op elke wimper een extension geplaatst.

Kosten van Wimperextensions

Een nieuwe set one-by-one wimperextensions kost €75. Een set Russian Volume wimperextensions kost €95. Bij de Russian Volume techniek wordt er een waaiertje van wimperextensions geplaatst. Deze behandeling duurt ongeveer 2,5 tot 3 uur. Refill-behandelingen kosten tussen de €27 en €35. We raden je aan om binnen 2 tot 4 weken terug te komen voor een refill-behandeling. Wanneer je geen refill-behandeling wilt, zullen de wimperextensions na ongeveer 8 weken uitgegroeid zijn.

Verzorging

De juiste nazorg is net zo belangrijk als het aanbrengen van de extensions. Heb je minder dan 24 uur geleden de extensions geplaatst? Dan raden wij je aan om water te vermijden. De lijm heeft 24 uur nodig om uit te harden. Daarnaast is het verstandig om producten met olie rond de ogen te vermijden. Een laatste advies: niet wrijven in de ogen of trekken aan de wimperextensions.